Бюджет 2022 бюджет е инвестиционен. Основните параметри на бюджета залагат двойно

...
Бюджет 2022 бюджет е инвестиционен. Основните параметри на бюджета залагат двойно
Коментари Харесай

Асен Василев: Бюджет 2022 е инвестиционен бюджет

" Бюджет 2022 бюджет е капиталов. Основните параметри на бюджета залагат двойно нарастване на финансовите разходи- в обучение, просвета и спорт, както и обществена стратегия ". Това съобщи от парламентарната естрада вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

" Друг значим детайл е, че във всяка една сфера въпросите, които Министерството на финансите питаше бяха по какъв начин ще се влагат средствата и какви ще бъдат резултатите. Нашата  упоритост е актуализацията на бюджета да бъде изработен от нулата по този метод ", акцентира той.

По думите му това е отговорно отношение към всички жители и компании.

" 2,1% е бюджетния недостиг. Разходите са увеличени доста по отношение на предходната година. При 4,4 млрд. дълг имаме нарастване на разноските с към 12 милиарда лева Това значи, че приходните организации са си свършили работата ", добави министърът.

" Надяваме се през втората половина на годината инфлацията да е по-ниска. Тази инфлация при нас е импорт и зависи от Европейската централна банка. Дългът, който е очакван за следващата година от брутния вътрешен артикул, е по-малък от предходните. Този бюджет се извършва с по-малък дълг от бюджетите, които са планувани предходната година ", сподели още Василев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР